Budiž ticho!

Budiž ticho!

Před cca 10 lety jsem si vybíral sluchátka a ptal jsem se, jak to je s těmi, co aktivně potlačují okolní hluk. Dostal jsem odpověď, že to je dělané hlavně pro lidi do letadel, a ať si nemyslím, že v šalině to bude kdovíjak fungovat.

Před pár lety jsem v jiném obchůdku zopakoval svůj dotaz s tím, že by se mi líbilo něco takového pro Kevina, aby u bicích nehluchnul, když natáčí, případně aby slyšel „klik“ při hře s metronomem. Hned v obchodě jsem měl možnost si nějaké vyzkoušet. Jelikož přimo u obchůdku jezdily auta a  šaliny, tak jsem si to rovnou vyzkoušel a moc se mi to líbilo. Hluk se proměnil v tichý „svistot“. Po uložení peněz za dvoje taková sluchátka jsem si dokonce mohl oboje odnést domů na zkoušku. Na bicí v reálném čase reagovaly jedny z nich líp – BOSE QuietComfort (číselné označení si nepamatuju, možná 25). Tak jsem je vybral. A jako bonus jsou moc příjemně zpracované, ouška jsou jako v peřince, ani náhlavní můstek netlačí.

Před pár dny jsem si řekl, že bych si vlastně mohl vyzkoušet na vlastní ucho – jak to v té šalině bude fungovat. Kromě toho, že to v osmičce při jízdě z Líšně dolů k dálničnímu přivaděči hodně profukuje (v zimě to je fakt lahůdka), tak je to i dost hlučná záležitost. A když se k tomu přidá ještě vrzání těch „kloubů“, tak by mě zajímalo, jestli to náhodou nepřekračuje nějaké limity. Říkal jsem si, že bych si tam ani tu muziku nemusel pouštět, jenom by mi stačilo neposlouchat ten protivný lomoz na určitých částech cesty. A ejhle – funguje to výborně. Vše je příjemně ztlumeno, takže se i music dá bez problému poslouchat.

Sluchátka sama o sobě, v tichém prostředí, nemají zvuk nikterak excelentní. Ale v hlučnějším prostředí a po zapnutí funkce potlačení hluku to u mě vyhrála na plné čáře. Asi nejsou určena úplně pro každého. Moje žena si je zkoušela bez puštěné hudby a říkala, že je jí to nepříjemné. Zlé jazyky by mohly podotknout, že ženy asi nesnesou ticho 😀 Ale já jsem zásadně proti takovému zobecňování 😉 Vyzkoušejte si případně sami.

Strom

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *